Ida Jenshus «Leaving You»

Ida Jenshus med klar oppfordring på ny låt: Forlat det ødeleggende forholdet

Melodien er fengende pop. Innholdet fælt på Jenshus’ nye «Leaving You».

– Det er jo en klassisk kombinasjon i popmusikken, som Beatles var noen av de første mestrene på. Og sånn blir det ofte når jeg lager musikk selv også. Jeg kan ikke legge lokk på de tyngste følelsene, sier Ida Jenshus om den oppløftende nye låten – med et dystert innhold.

Før sommeren kom den første smakebiten på nytt album.

«The Grip» handler om hvordan de som sitter og spinner på negative tanker og følelser, «grepet», fikk det enda verre under pandemi og nedstenging – ikke minst musikere uten spillejobber.

Nå har Ida Jenshus lagt bak seg en hektisk sommer med en rekke konserter over hele landet. Artistlivet smiler igjen, men det betyr ikke at musikken som kommer ut nødvendigvis er blitt så mye lystigere. I hvert fall ikke tekstene. «Leaving You» er en vond kjærlighetslåt, og langt unna klisjeene. Ida Jenshus har kommet seg videre fra en ødeleggende relasjon, men vet at ikke alle klarer å ta det siste, tøffe steget.

– Forhold kan være både psykisk og fysisk voldelige, mens så klarer ikke den antatt svake parten å gå. Det er min oppfordring, selv om jeg vet at det kan virke som det vanskeligste i verden. Gå. Så blir det bedre for begge parter, for det er det dere fortjener, sier hun og oppsummerer også mye av innholdet i låta:

GONNA BE THE END OF US IF I DON’T GET OUT

SO NOW I’M LEAVING YOU
NOW I’M LEAVING ALL THESE THINGS BEHIND
CAUSE I KNOW WE BOTH DESERVE A BETTER LIFE

Utdraget er fra vers og refreng av «Leaving You», som har fått både musikere i bandet og folk rundt artisten til å sperre opp øynene: «Nå gir du mye av deg selv!».

– Det er jobben min å skrive om det jeg føler. Jeg kan ikke gjøre det på en annen måte. Derfor blir låtene et sammensurium av livet mitt, mikset med erfaringer fra folk rundt meg. Jeg håper det kan fungere som trøst for andre, akkurat som annen musikk virker for meg, sier Ida Jenshus.

Nå på sensommeren har hun hørt mye på Phoebe Bridgers debut og gjennombruddsalbum «Stranger In The Alps» fra 2017.

– Det er mørkt og melankolsk, men det gir meg trøst. Jeg blir gladere av det albumet, sier hun.

Nettopp glad blir nok lytterne av å høre på «Leaving You» også, hvis innholdet kan legges bittelitt bort. Den bygger seg opp med typisk jenshusk instrumentering, er innom et par florlette og forfriskende refreng før den når klimaks etter de klassiske tre radiominuttene – med modulering helt til slutt.

Utover høsten blir det mer spilling på Ida Jenshus. Og så vet hun at den nesten litt nyoppståtte spillegleden etter en travel tid smitter over til studio når nytt album skal lages ferdig.

Det kommer en gang tidlig i 2022.